Trei probleme des intalnite la calculatoare.

trei defecte des intalnite la pc

Calculatorul poate părea o maşinărie destul de complexă, în special atunci când nu ştim foarte multe despre funcţionalitatea componentelor hardware. Există o mulţime de lucruri care pot sa afecteze functionarea unui pc, şi nu există o metodă clară să indice care componentă a calculatorului nu funcţionează în parametrii normali. Iată 3 dintre cele mai întâlnite probleme la calculatoare:
1.Probleme cu sursa calculatorului.
Calculatorul nu poate porni fără această componentă. Sursă este piesa care dă viaţa calculatorului. Aceasta este conectată direct cu placa de bază şi cu multe alte componente precum unitatea optică DVD, hard disk etc.
Insuficientă putere. Dacă tocmai am adăugat o nouă componenta la calculator iar calculatorul nu poate porni, probabil sursa de curent nu furnizează suficientă energie pentru a compensa noul hardware.

Deconectăm componenta ataşată iniţial şi pornim calculatorul. Dacă acesta funcţionează, trebuie să cumpărăm o sursă de curent mai performantă înainte de a conecta iar noua componentă a calculatorului.Pentru a avea o siguranţă că totul va funcţiona corect, este recomandată vizită la un service specializat de calculatoare.
2. Probleme cauzate de memoria RAM.
Performanta foarte scăzută a calculatorului. Dacă sistemului de operare îi va lua mult timp să deschidă programele, prima dată accesaţi task managerul pentru a vă asigura dacă memoria RAM nu este plină. Dacă aceasta este plină, încercaţi să închideţi câteva programe care folosesc foarte mult RAM.

Dacă asta nu este de ajuns, atunci aveţi nevoie de mai multa memorie RAM. Plăcuţele de memorie RAM sunt printre cele mai ieftine componente ale unui calculator. Aşa că nu văd de ce nu aţi putea face un minim de efort şi să achiziţionaţi unele de o capacitate mai mare, şi dacă placa de bază permite, unele şi cu o frecvenţă mai bună. Încercaţi totuşi şi scanarea memoriei ram pentru a vedea dacă aceasta este infectată de malware.
Performanţa scăzută a calculatorului este cauzată de utilizarea unei capacităţi minime RAM, necesară rulării sistemului. Este foarte indicat să optăm pentru o capacitate RAM de două ori (uneori de trei ori) mai mare decât cerinţele minime ale sistemului de operare.

 

3. Mufe defecte.

Pe placa de baza se regasesc mai multe tipuri de mufe precum mufa audio, mufele usb, hdmi , VGA, mufa audio, mufa de incarcare si altele. Aceste mufe sunt componente destul de mici ca si dimensiuni si foarte fragile. Fortand un device usb in porturile destinate acestora, puteti dezlipi sau defecta mufa respectiva. La fel se poate intampla in cazul in care bruscati incarcatorul la intrarea in mufa din laptop sau alte componente ce se conecteaza la porturile mentionate mai sus. De cele mai multe ori aceste mufe se defecteaza din cauza fortarii mufelor insa vestea buna este ca reparatia mufelor nu costa foarte mult.

Pentru reparatii calculatoare sector 6, apelati cu incredere la profesionisti.