Sa folosim sau sa nu folosim incarcatoarele universale?


Incarcatoarele universale se gasesc foarte usor, in supermarket sau in piata si de regula costa la jumatate din pretul unui incarcator dedicat fabricat in China.

Multi utilizatori nu cunosc importanta utilizarii unui incarcator original si de aceea aleg sa cumpere un incarcator universal, fiind tentati si de pretul mult mai mic.

Totusi, aceasta solutie nu este una de lunga durata iar utilizarea laptopului pe o durata indelungata de timp, cu acest tip de incarcator, poate dauna bateriei sau cipului video.

Laptopul pe care il aveti, are nevoie de un anumit amperaj si voltaj, de aceea se recomanda doar utilizarea incarcatorului original. Daca inca aveti acest incarcator original, cititi pe eticheta lipita pe acesta, valorile de voltaj si amperaj iar daca este nevoie sa cumparati un alt incarcator, asigurati-va ca va avea aceste valori.

Cumparam alt incarcator sau il reparam pe cel defect?

Intotdeauna sa reparai este mai ieftin decat sa inlocuiesti asa ca inainte sa va cumparati un alt incarcator (original, fabricat in china sau universal) asigurati-va ca incarcatorul nu mai poate fi reparat.

Este posibil ca incarcatorul defect, sa poata fi reparat cu un cost redus astfel sa faceti o economie consistenta si sa beneficiati de incarcator functional, pe loc. Serviciile de reparare a incarcatorului laptopului, nu ar trebui sa coste mai mult de cativa zeci de lei.

Daca singurele defecte se regasesc la cablu sau la mufa care intra in laptop, acestea se pot repara rapid si fara costuri mari. In alte situatii va recomandam sa discutati cu un tehnician, care va poate spune daca incarcatorul se mai poate repara sau va trebui sa achizitionati un alt incarcator pentru laptop.