Laptopul se incinge? Fa-i o curatare interna.

Daca laptopul se incinge mai mult decat ar trebui, atunci cand va jucati sau cand folositi aplicatii comune, este posibil sa fie nevoie de o curatare de praf. Un alt simptom care iti poate da de gandit este faptul ca laptopul sacadeaza si nu mai raspunde la comenzi cu aceeasi rapiditate.

Aceste doua simptome sunt primele care trebuie sa iti dea de gandit, ca laptopul tau sufera si are nevoie urgenta de o curatare interna. 

Spre deosebire de curatarea externa, care este una superficiala si are doar rol estetic si igieinic (curatarea tastaturii, curatarea display-ului, curatarea carcasei), curatarea interna are rolul de a prelungi durata de viata a laptopului si a reda laptopului performantele pierdute.

In doar cateva luni de utilizare, un laptop acumuleaza in interior suficient praf cat sa formeze o patura de praf, ce se depune pe radiator, ventialator si impiedica aerul cald degajat de componentele laptopului in utilizare, sa fie scos afara. Acest aer cald, ramas in interiorul laptopului, va dauna componentelor, mai devreme sau mai tarziu.

Componenta cea mai preduspusa la defectare, din cauza temperaturilor mari neevacuate, este cipul video, care este lipit pe placa de baza. Acest cip video, se dezlipeste, de cele mai multe ori. Un cip dezlipit va trebui inlocuit iar aceasta inlocuire de cip, va costa cateva sute de lei, cu mult mai mult decat ar fi costat o simpla curatare a lapopului.

Efectuati la timp curatarea interna de praf iar sansele ca laptopul sa va tina pentru mai multi ani vor creste considerabil. 

Curatarea laptopului de praf costa de la 50 de lei in sus iar daca optati pentru pasta termoconductoare cu argint si alte optiuni extra, costul curatarii poate sari de 100 de lei. Curatarea poate fi facuta si acasa insa daca nu va pricepeti, mai bine apelati la un service pentru a strica ceva.