Despre achizitia unui calculator second hand.


Atunci cand te decizi ce calculator sa cumperi trebuie sa tii cont de mai multe lucruri, calitatea acestuia, pretul, bugetul tau si starea in care se afla. Pentru cei care cumpara calculatoare second hand, importante sunt atat starea estetica a calculatorului cat si perioada de garantie.

Majoritatea persoanelor cauta calculatoare bune dar si ieftine deoarece cand cumperi lucruri second hand nu sti ce s-a intamplat cu ele si in ce conditi a fost tinut. Totusi, acest lucru nu se poate intampla mereu, mai ales din pricina unui buget redus.
E bine sa testati calculatorul inainte de-al cumpara deoarece nu aveti garantia ca acesta o sa mearga fara probleme pentru o perioada indelungata. Daca nu aveti posibilitatea de-al testa, macar pretul sa fie unul bun.

In majoritatea cazurilor, obiectele second hand se dovedesc utile si nu costa la fel de mult ca cele noi. Exista multe avantaje la obiectele cumparate de la second hand cum ar fi faptul ca pretul este mai redus. Daca nu dispui de un buget ridicat poti apela la obiectele second hand. Decat sa investesti mai multi bani pentru un calculator nou, poti sa iti achizitionezi unul second hand cu un pret scazut, dar de aceeasi calitate. Unele defecte sunt atat de mici incat la pretul cu care cumperi calculatorul nici nu mai conteaza.

Marea majoritate a comerciantilor de calculatoare second hand ofera o garantie si de un an de zile in ceea ce priveste produsele lor, iar daca stam putin si ne gandim la faptul ca aceeasi perioada este in general oferita si pentru un calculator nou nout, realizam ca si comerciantii acestia risca foarte mult, pentru ca un calculator second hand are un nivel de risc mai mare de a se strica si primesc aceeasi perioada de garantie pentru un produs second hand ca si pentru un produs nou nout.

Desigur, nu uitati ca exista multiple defecte ce nu fac obiectul garantiei, cum ar fi defectele generate de catre utilizator si nu aleator sau defecte din fabricatie.