Cum putem preveni pierderea datelor din laptop?

previne pierderea datelor

V-ati intrebat vreodata cum putem preveni pierderea datelor din laptop? Acest lucru se poate intampla oricui iar de acest eveniment neplacut, este responsabil (in mare parte), hard diskul laptopului.

Aici sunt stocate toate informatiile, fisierele, programele, inclusiv sistemul de operare iar cand hard diskul se defecteaza dintr-un anume motiv, aceste date pot deveni fie partial accesibile, fie inaccesibile.

Pe langa frustrare, apare si necesitatea de a recupera acele date, mai ales daca sunt importante. Acest lucru poate costa chiar si 1000 de lei, daca hard diskul prezinta defecte complexe.

Cum se defecteaza hard diskul?

Hard diskul se poate defecta atunci cand transportati laptopul. Miscarile bruste, loviturile, socurile de orice tip, pot defecta hard diskul. Chiar si cele mai mici socuri, in timpul functionarii, pot sa duca la defectarea grava a acestuia. Datorita partilor mecanice din interiorul hard diskului, riscul de defectare este ridicat.

Alte tipuri de defecte tin de placa electronica a acestuia sau de parte software. Virusii informatici, fisierele malitioase, utilizarea improprie a laptopului prin stingerea directa de la buton samd, toate pot duce la agravarea starii de functionare a acestui dispozitiv de stocare, destul de arhaic, in lumea tehnologica de astazi.

Ce putem face pentru a preveni pierderea datelor?

Putem preveni pierderea datelor facand constant copii de siguranta, cunoscute si ca backup-uri. Atunci cand salvati pozele din concediu pe hard disk, mai faceti aceeasi salvare si pe alt tip de suport de stocare. Fie ca este un alt hard disk extern, fie ca este un stick sau card de memorie, orice solutie este buna, decat nici o solutie.

Apoi cel mai recomandat este sa faceti copii in cloud iar daca nu stiti ce este gazduirea cloud, nu trebuie sa va stresati prea mult. Google ofera gratuit 15 gb prin serviciul Google Drive, iar daca aveti deja un cont de gmail, aveti alocat acesti 15 gb. Tot ce trebuie sa faceti este sa intrati pe drive.google.com si sa incepeti sa partajati fisiere.

Prevenirea pierderii datelor va salveaza de apelarea la service pentru reparatia hard diskului si recuperarea datelor pierdute.