Ce este un laptop refurbished?

un laptop refurbished

Ati auzit probabil┬ádes expresia “laptop refurbished” iar daca nu stiti concret, ce inseamna aceasta, vom lamuri in randurile ce urmeaza.

Un laptop refurbised nu este acelasi lucru cu un laptop second hand. Din contra, un produs refurbished este mai aproape de nou decat de sh.

Laptopurile refurbished sunt acele laptopuri returnate de catre clienti, fie dupa o scurta perioada de timp, fie imediat, fara a fi fost folosite. Motivele pentru care acestea sunt returnate sunt diverse si pot sa tina de asteptarile clientului sau de o defectiune minora. Indiferent care este motivul, aceste laptopuri vor fi intotdeauna verificate minutios pentru a repara cele mai mici defecte si pentru a le putea comercializa din nou.

Avantajul unui laptop refurbished fata de unul sh, este ca nu exista rulaj mare asupra componentelor interne precum procesorul sau cipul video, acestea fiind mai degraba ca noi decat utilizate. Totusi, “refurbished” nu este acelasi lucru cu “resigilat”. Produsele resigilate nu au avut defecte si au fost doar returnate pentru retur. Acestea se vand direct si pot prezenta zgarieturi fine sau urme fine de uzura la fel ca si laptopurile refurbished.

Avantajele achizitionarii unui laptop refurbished.

Avantajele evidente sunt legate de pret, asta pentru ca un laptop refurbished poate fi cumparat cu pana la 30% mai ieftin fata de un model nou cu o configuratie similara. Indiferent de magazinul de unde cumparati laptopuri refurbished, veti primi certificat de garantie de minim 12 luni.

Daca nu aveti nevoie neparat de un laptop nou, puteti sa cumparati un laptop refurbished de la Goldnet.

Totusi, pentru a face o achizitie reusita, evitati sa cumparati de la particulari. Aceste persoane particulare nu va pot emite garantie si nici nu pot fi trase la raspundere, ulterior, daca veti constata ca laptopul se defecteaza dupa o luna de utilizare. Cumparand doar de la firme autorizate care comercializeaza astfel de produse, veti avea o garantie ca nu aruncati banii pe fereastra si in cazurile nefericite in care aveti probleme cu laptopul, sa aveti o solutie.